Brașov în culmi, văi și poieni și izvoare

în curând

10:00 – 14:00

450 lei/pers.

Drumeție – Tâmpa, poiana lui Stechil, pietrele lui Solomon

Alege un tur ghidat de neuitat pe dealurile, văile și pajiștile cu izvoare uimitoare din împrejurimile Brașovului. Călătoria noastră începe cu o plimbare cu telecabina pe Tâmpa, Pajiștea lui Stechil și Pietrele lui Solomon, unde vei avea parte de priveliști încântătoare. O călătorie pe munte pe un drum forestier umbrit, cu păduri și flori cât vezi cu ochii. Uneori, ochiul vede și căprioare sau veverițe. 

Vom începe cu o plimbare relaxantă cu telecabina pe Tâmpa, admirând pe drum frumusețea naturală a rezervației. Locul este desemnat ca sit de importanță comunitară datorită speciilor de faună și floră protejate.

Apoi, ne vom face drum prin pajiști, bucurându-ne de momente de calm și liniște în timp ce ascultăm frunzele foșnind sub picioarele noastre, cu lumina care se sparge în milioane de raze pe măsură ce intră în pădure. Călătoria noastră va culmina la Stâncile lui Solomon, un loc cu o semnificație specială în istoria Brașovului, unde poți bea apă proaspătă de izvor.

Potrivit legendei, regele Solomon al Ungariei a căzut în abis chiar în acest loc, împărțind muntele în două și creând formațiunile stâncoase iconice pe care le vedem astăzi. Coroana sa, de asemenea, a căzut și ea și a aterizat la rădăcina unui copac care a crescut prin ea – emblema orașului până în ziua de azi și o explicație pentru numele german de Kronstadt.

Alătură-te în această călătorie incredibilă prin dealurile, văile și pajiștile din jurul Brașovului și experimentează minunile naturale și istoria bogată a acestei regiuni uluitoare.

Distanță 10 km

Urcare 330 m

Cooborâre 440 m

Experiența include: ghid, sendviș (opțiune vegană), apă, ceai/cafea

Solicit experiență
Listă experiențe
Abonează-te newsletter