O seară de blues

Schimbarea, o forță puternică care modelează viețile noastre, a reprezentat centrul evenimentului American Blues Night organizat de SEWA Experiences pe 9 septembrie 2023. Desfășurată la Artegianale din Brașov, seara a fost o celebrare a muzicii, artei și transformării, așa cum o înțelege fiecare.

3, 2, 1… să-ncepem

Scena a fost pregătită, lumina a fost atenuată, iar aerul devenea plin de anticipație pe măsură ce oaspeții se adunau. American Blues Night nu a fost doar un concert; nu a fost doar o expunere de lucrări ale unor artiști; a fost o CĂLĂTORIE prin evoluția muzicii blues, o formă de artă profund ancorată în schimbare și adaptare, o EXPERIENȚĂ pe toate părțile.

Blues-ul: metafora schimbării

Muzica blues, cu melodiile sale pline de suflet și versurile sincere, a servit ca o metaforă puternică pentru tema schimbării. A fost întotdeauna un gen muzical care exprimă bucuriile și luptele tranzițiilor vieții. Artiștii care au urcat pe scenă în acea seară au împletit povești de schimbare în muzica lor, amintindu-ne că transformarea este o experiență universală.

Muzică live și artă: împletite

Momentul culminant al serii a fost, desigur, muzica live. Virtuozitatea și pasiunea muzicienilor au umplut locația, purtând publicul într-o călătorie prin istoria blues-ului. Schimbarea în ritm și dispoziție de la o melodie la alta a reflectat diferitele aspecte ale schimbării în viețile noastre.

Avanpremiera proiectului muzical BluesFERATU, artiștii de la Transilvania Blues Festival, DJ Dr. V.P., cât și Laurent Jouault acompaniat la pian de Mihai Nedea, au făcut seara una de neuitat.

Dar American Blues Night nu a fost doar despre muzică. A fost și o celebrare a artei vizuale. Artiștii locali și-au expus lucrările, fiecare piesă reflectând tema schimbării într-un mod unic. Arta a fost diversă, ceea ce a putut delecta ochiii curioși ai privitorilor.

Mulțumiri către Maria Magdalena Vacariu (pictură), Mircea Sevastru (pictură), Laurent Jouault (fotografie), Vladimir Țăroi (grafică digitală), Decebal Țăroi (grafică digitală AI), Tudor Petrican (instalații), Anca Timiș (caligrafie); artiștii plastici expozanți ai serii.

Conectare – Schimbare – Inspirație

Unul dintre aspectele cele mai frumoase ale serii a fost conexiunile formate între oaspeți. În spiritul schimbării, oamenii s-au adunat pentru a sărbători muzica și arta. Conversațiile au curs ușor, râsul a umplut aerul, iar prietenii noi s-au format – o dovadă a puterii unificatoare a artelor.

American Blues Night a fost mai mult decât un eveniment; a fost o sursă de inspirație. Ne-a reamintit că schimbarea este inevitabilă, dar poate fi și frumoasă. La fel ca blues-ul, tranzițiile vieții sunt pline de suișuri și coborâșuri, dar ne modelează în ceea ce suntem. Evenimentul ne-a încurajat să îmbrățișăm schimbarea, așa cum au făcut muzicienii de blues de generații.

Hai și tu!

Rămâi conectat pentru viitoarele evenimente. Fie că ești un iubitor de muzică, un pasionat de artă sau cineva care caută pur și simplu o experiență de neuitat, SEWA Experiences te întâmpină cu brațele deschise.

Urmărește-ne pe rețelele sociale pentru a fi la curent cu evenimentele noastre viitoare, și nu uita să te abonezi la newsletter pentru cele mai recente știri și informații exclusive.

Pe data viitoare!

Keywords: sewa, experiente, cultura, seara de blues, networking party, schimbare, arta, muzica, artisti, comunitate, local, brasov

Larisa Ciulei
Larisa Ciulei
Articole: 19

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *